A legjobb Karácsonyi ajándék ötletek utazó családoknak

2023 frissített változat 🙂

A karácsony az egyik (ha nem a leg)nagyobb ünnepe az évnek. Általában, mi, anyukák igyekszünk - már-már a tökéletességet hajszolva - megteremteni mindent, ami a meghitt ünnephez kell. Az ajándékozás pedig szerves része ennek a készülődésnek. Habár úgy gondolom, hogy nem ajándékokban mérhető mennyire boldog egy családi karácsony, mégis el kell ismernem, hogy az ajándékozás & a karácsony kéz a kézben jár.

Lássuk csak, miről fog szólni ez a cikk

Nekünk utazásra éhes családoknak pedig igazán jó ajándékozni. Ugyanúgy örülünk a babás holmiknak, mint az utazósoknak. Dupla esély. 🙂 Ha pedig valami egyszerre kisgyerek és utazás centrikus is, az csak hab a tortán.

A következő ötletek autentikusan, legtöbbször tapasztalaton alapuló ajánlásaink (de helyet kapott 1-2 termék, amit mi magunk is megvásárolnánk a közeljövőben). Most pedig különösen érdemes nézelődni, mert a legtöbb webshop a "BlackFriday" miatt hatalmas akciókat kínál. Ráadásul ahol van, ott a saját kupon kódjaimat is megosztom, amivel további kedvezményeket szerezhetsz.

Szeretném felhívni figyelmeteket, hogy néhány termék affiliate linket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a linken keresztül történő vásárlás esetén kis jutalékban részesülök.*

* Az Amazon linkek az angol & a német honlapra fognak navigálni, de azokból nem származik semmi előnyöm.

A legjobb Karácsonyi ajándék ötletek családos utazáshoz

Véleményem szerint a legjobb karácsonyi ajándék ötletek utazó családoknak kell, hogy tartalmazzon ajándékötletet mindenkinek: apró talpnak, anyucinak, apucinak, családnak. Hogy teljes legyen a lista, válogattam a kedvezőbb ár fekvésű & magasabb ár kategóriájú termékek közül is.

CSALÁDNAK

1. OnceUpon - fotóalbum

saját vásárlás

Lehet, hogy már csak mi, - Y generáció – szeretjük a kemény kötésű könyveket, de nekem még mindig olyan jó érzés néha belelapozni valami foghatóba. Az én kedvencem a OnceUpon fotóalbum. Telefonos applikáción keresztül és asztali gépen is megszerkesztheted a kedvenc fotóalbumodat, ami aztán 1-2 nap alatt meg is érkezik! Ha beregisztrálsz hozzájuk, kb negyedévente ajánlanak valami kedvezményt (nyilván az ünnepek közeledtével is jön majd a hírlevél.) 🙂

OnceUpon fotóalbum
OnceUpon fotóalbum
2. Adventure challenge (családi kiadás) - könyv

saját vásárlás

! BlackFriday miatt 25% kedvezménnyel tudtok vásárolni a honlapon (kupon kód a honlapon)!

Ez a kalandokkal teli kaparós könyv annyira hívogató. Szeretjük az aktív pihenést és az új kalandokat. Már évek óta kinéztem a könyvet és most már lassan van annyira nagy a kislányunk, hogy lesz értelme megvenni.

A könyv egy meghívó olyan családoknak, akik az emlékeiket szívesen hagyják hátra a gyerekeiknek.

Adventure Challenge honlap
3. Canon ZoeMini2 - mini fotó nyomtató

saját vásárlás

Ha már fotóalbum, meg könyv, akkor ne menjünk el a mini fotónyomtató mellett sem. Én nagy BulletJournal rajongó vagyok & nagyon szeretek 1-1 különleges pillanatot a naplómban is megörökíteni. Így volt ez a koreai utunkkal is, ahol minden napról van bejegyzésem fotóval illusztrálva. A mai napig imádom visszaolvasni ezeket az írásokat.♥️ Ami pedig nálam abszolút bónusz a Canon Zoemini2-nél, hogy a hozzá kapható papír öntapadós, így ha akarom "sima" kép, ha akarom "matrica".

Canon Zoemini2
Canon Zoemini2
4. Kapten & Son - hátizsák

saját vásárlás

! A honlapjukon fel tudtok iratkozni a BlackFriday listára, szinte minden évszakban van valamilyen leárazásuk!

Habár pelenkázótáskából Dunát lehet rekeszteni, bevallom én mindig szeretem, ha a kezeim szabadok, amit a legkönnyebben egy hátizsákkal tudok kivitelezni. Így nálunk a klasszikus értelembe vett pelenkázótáska egy hátizsák lett. A férjem választotta ezt ki, mivel ő az, aki hordani szokta legtöbbször a motyót. Közben annyira megtetszett a márka, hogy azóta 4 hátizsákra + 1 övtáskára bővült a repertoár: egy kis hátbatyu nekem (Vardo Small) egy kisebb pelenkázótáska gyanánt (Arhaus Cream Black), egy nagy utazásokhoz (Bali), egy pici övtáska legfontosabb reptéri holmiknak (Habo) és egy nekem irodai hátizsáknak (Bergen).

Arhaus Cream Black hátizsák
Bali hátizsák
Habo övtáska
5. Társasájáték

fent van a listámon + együttműködés (kód: JUSTDIARIES10 - 10% kedvezmény)

Társasjátékok + család = Szórakozás!

Sok olyan társasjáték van már a palettán, amelyek kifejezetten kisgyermekek számára lett kitalálva/adaptálva, mint pl. Dobble kids (UK Amazon, DE Amazon), vagy a SztoriKocka (UK Amazon, DE Amazon). De van egy kazal olyan, ami már nagyobb gyerekeket von be, mint a Dixit Utazás (UK Amazon, DE Amazon). Jelenlegi kedvenceink mégis a Minett.hu-n beszerzett Purple Cow mágneses társasok. A JUSTDIARIES10 kóddal, 10%-ot spórolhattok. 🙂

Már nagyon várom, azokat az autós utazásainkat, amikor társasjátékba fulladnak a nyári esték.

PC mágneses társasok a Minett.hu-ról
6. Boc'n'Roll szendvics-csomagoló

saját vásárlás

Túrázós családoknak ez a többszörhasználatos szendvics csomagoló egyszerűen tökéletes. Nálam abszolút kedvenc lett (főleg, hogy a megannyi dizájn közül van egy utazós is)! Ahogy már többször említettem, egyre fontosabbá válik számomra, hogy itt-ott környezetbarátabb megoldásokat válasszunk, ahol a funkcionalitás oltárán nem esik áldozatul a dizájn.

Boc'n'Roll szendvics csomagoló (RollEat)

 

7. Fából készült világtérkép - dekoráció

fent van a listán

Mindig szemeztem vele, de a régi lakásunkba valahogy sosem illett bele. Ezek a fából készült világtérképek nagyon jól fel tudják dobni a lakást, azonnal beszélgetéskezdeményező & azonnal elárulja a házigazdáról, hogy szeret utazni. Most, hogy kölzötünk, már alig várom, hogy eljussunk a "dekorációs" fázishoz, mert most már helye is lenne & stílusban is passzolna.🌏

 

8. Fuxtec wagon - strandkocsi

saját vásárlás

Tavaly, amikor Horvátországban nyaraltunk minden második családnak volt egy strandkocsija & már akkor megbeszéltük, hogy idén tuti veszünk egyet. Tökéletes nyaralásnál nemcsak külföldön de itthon a strandra is.💦 Sőt, mi használtuk még néha bevásárláshoz is, illetve a Városligetben is nagy sétákhoz, most nemrég pedig el sem tudom mondani mekkora segítség volt a költözésnél. 🙂

Sokat tanakodtunk, hogy az itthon ismert 2 márka közül melyik legyen a befutó, végül nálunk a Fuxtec nyert.

Fuxtec wagon
Fuxtec wagon

 

BABÁKNAK / TOTYOGÓKNAK

1. Tushbaby - csípőtámasz

együttműködés (link + kód: TRAVELFAM - 31% a Black Friday alatt, egyébként 15% kedvezmény)

! BlackFriday miatt most 31% kedvezmény kaptok ha használjátok a kódot!

Ha követtek instán, már nagyon jól tudjátok nekünk mennyire bevált a csípőülőke. Egyértelmű volt, hogy bekerül a legjobb karácsonyi ajándék ötletek utazó családoknak című cikkbe. Az egyik legjobb megoldás, amivel a kar/derék fájdalom is borzasztó sokat javul. Az oldalsó zsebekben kiválóan elfér egy extra pelus, törlőkendő, kézfertőtlenítő és még kulacstartója is van. Képzeljétek el úgy, mint egy szerszámos öv szülőknek. Ráadásul a kinézete pedig nagyon divatos. 🙂

Tushbaby csípőülőke
Tushbaby csípőülőke
2. SlipStop csúszásmentes cipő

saját vásárlás

Mi valahogy mindig is nyári emberek voltunk. Bármi, aminek vízhez köze van, jöhet. De a forró homok, a köves strandok és a csúszós medence mind-mind olyan tényező, ami egy aggódó szülőben instant félelmet generál. Ez a kis cipőcske viszont egyszerűen szuper. Könnyű, a teteje softshell anyagból van, az alja csúszásmentes, mosható, hő/só és klór rezisztens.

SlipStop csúszásmentes cipő - Ananászos
SlipStop csúszásmentes cipő - Ananászos
3. Kiborulás-mentes nasi tartó

saját vásárlás + együttműködés (kód: JUSTDIARIES10 - 10% kedvezmény)

Kifejezetten szeretem az instában, hogy lehetőségem van olyan szülőkkel is e-találkozni, akiknek ugyanaz az érdeklődési köre & valahogy ugyanúgy rezonálunk. 🙂 Pont egy ilyen családtól kaptam az ajánlást erre a nasi tartóra (UK Amazon, DE Amazon). BPA mentes, könnyen mosható és ami még fontosabb: a gyermeked nagy valószínűséggel nem fogja agyon morzsálni sem a lakást, sem az autót.

Az utóbbi időben pedig ez a nasi tartó az autó bérlője lett, a hátizsákban mostanában a Minett.hu-tól rendelt SnackDisc lapul. Imádjuk, hogy a benne levő tálca forog, így mindig olyan, mintha szerencsekerék lenne, hogy éppen mit talál benne. 🙂 Ne felejtsétek a JUSTDIARIES10 kódot!

Kiborulásmentes, összecsukható nasi pohár
SnackDisc - Minett.hu
4. Plüss párna rejtett szemmaszkkal

saját vásárlás 

A koreai utunk előtt inkább amolyan "ha bejön dejó, ha nem akkor nem" jeligével vettük ezeket a párnákat & legnagyobb meglepetésünkre mindhárman használtuk már őket.🍩 Mi egy kis standnál vettük a Campona-ban, de online hirtelen itt találtam. 🙂

2:1 kispárna & szemmaszk

ANYUKÁKNAK

1. Loop Earplugs - füldugó

együttműködés (link)

Nem lehetne teljes az ajándéklista olyan termékek nélkül, amelyek kifejezetten az anyukákat (meg persze apukákat) kényezteti. Az első hitetlenkedésem után, bátran mondom, hogy ezek a zajcsökkentő füldugók igazán különlegesek. Használhatod utazás közben, koncertekhez, tanuláshoz, barkácsoláshoz, de még ’gyerekneveléshez’ is, akár egy játszóházban. Tudom mennyire jól eső tud lenni 3 perc csend(esebb) környezet. Mindezt úgy, hogy ez a füldugó nem némít, csak csökkent. Minden pillanatot meg fogsz tudni élni!

Én legutóbb a 12 órás ICN-BUD repülőn használtam & isteni volt! 🙂

Loop Earplugs
Loop Earplugs
2. Talia Sari - ékszer

saját vásárlás

! BlackFriday alkalmából 20% kedvezmény jár az első ékszerre (BFCM23), 50% kedvezmény a másodikra (BFCM50).

Én oda vagyok az ékszerekért. És nagyon-nagyon szeretek utazni. Na már most, ha valami egyszerre ékszer és még az utazáshoz is köze van, akkor tuti biztos, hogy mint valami mágnes húz majd magához. Ezek az egyedi térképes ékszerek telitalálat, mivel te magad tudod beállítani a Google Térkép segítségével, hogy melyik részlet legyen az ékszereden. Legyen az nyaklánc, fülbevaló, gyűrű, kitűző, egyedi markerrel mint pl. gyöngy, gyémánt amivel pontos lokációt is tudsz jelölni. Nekem egy Szöul láncom van és I-M-Á-D-O-M.

Talia Sari nyaklánc
3. WoodstockZambon - ékszer/óra

saját vásárlás

Egy másik szerelmem volt ez az óra. Szó szerint 2 évig kerülgettem a Világtérképes órát, míg végül idén nyáron megvettem. Vízálló rozsdamentes acél alapon, rózsaarany bevonattal. Egyszerűen oda vagyok érte. Divat-tudatos anyukák, ez a jelzés, hogy gondolkozzatok el rajta. 🙂

Map of the World óra
Map of the World óra
4. TWS x Frank Green - kávésbögre

saját vásárlás

Több vizes palackunk is van, de az idő előrehaladtával beszereztem 2 kávés bögrét is, amelyből az egyik hőtartó. Én nagyon szeretem, főleg mióta újra munkába járok pár nap, illetve amióta előfordult, hogy kihűlt a kávém itthon. 🙂 Anyukák, tudják miről beszélek.

TWS x Frank Green kávésbögre
TWS x Frank Green kávésbögre

APUKÁKNAK

1. JBL go 3 hordozható bluetooth hangfal

saját vásárlás

Kicsi a bors, de erős – tartja a mondás. Nekünk volt egy nagyobb JBL-ünk, de bevallom sosem használtuk ki, amit nyújthatott volna. Így nemrég erre a kisebb JBL hangfalra (UK Amazon, DE Amazon) váltottunk. Tökéletesen szerepelt minden olyan kis/nagy utazásunk során, ahol egy kis zenei aláfestést szerettünk volna. Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, hogy ‘kár, hogy nem cseréltünk hamarabb’.

JBL go 3 hordozható bluetooth hangfal
2. Többfunkciós, hordozható mini pumpa

saját vásárlás

Ez lett a következő tech kütyü, amit vásároltunk. Ez a hordozható pumpa (UK Amazon, DE Amazon) egyszerre tud levegőt fújni és szívni, zseblámpa funkciója is van, felakasztható és még mágneses is.

Pikk-pakk felfújtuk & leeresztettük vele az úszógumit, de a nagy utazásoknál jó szolgálatot tesz a vákuumos zacsiknál is.

Flextail mini pumpa
Flextail mini pumpa
3. Kártyatartó/pénztárca

saját vásárlás

A férjemnek ritkán csillan a szeme úgy, mint ennél a kis zipzáros kulcs/pénztárcánál az Alpakától. Kompakt, de dizájnos, sokféle színből lehet választani & nagyon minőségi.

MAGYAR TERMÉKEK

Nem lenne teljes a listám, ha nem sorolnék fel 1-1 specifikusan magyar terméket, amelyek az elmúlt időszakban közel kerültek a szívünkhöz. Jöjjenek a legjobb magyar karácsonyi ajándék ötletek utazó családoknak.

1. DóraNatura termékek

saját vásárlás

Egy kedves barátnőm lepett meg az első DóraNatura termékkel babaváró ajándékként. Azóta is lelkesen használjuk. Nedves törlőkendő, baba tusfürdő, popsikrém, napkrém, felnőtt testápoló, sampon stb. Ezeket mind kipróbáltuk és nálunk a 10-es skálából egyik sem kapott 9-nél kevesebbet. Az abszolút kedvencem a baba napkrém (nem teljesen illatanyagmentes, de én személy szerint imádom, olyannyira, hogy nyáron mi is azzal kentük magunkat a férjemmel). 🙂

DóraNatura termékek
2. Brúnó Budapesten - könyv

ajándékba kaptuk

Ma Magyarországon szerintem nem sok kisgyerek van, aki ne ismerné Bogyó & Babócát. Bartos Erika pedig nemcsak ezt a mesét rajzolta, de a Brúnó Budapesten sorozat illusztrációját is. Miért fontos ez? Már ismert vagy legalábbis nagyon hasonló karakterek azonnal szerethetővé válnak, és a budapesti sorozatban nemcsak kicsiknek szóló mesék, de fantasztikus budapesti úti kalauzt is kapunk. Alig várom, hogy jövő nyáron újra felfedezzük a várost a könyv nyomán.

Brúnó Budapesten sorozat
Brúnó Budapesten sorozat
3. Möbius Fashion - gyerekruha

saját vásárlás

Mindig mérlegelni kell, hogy magyar-külföldi, fast fashion-egyedi, olcsó vagy drága ruhadarabokat veszünk a gyereknek. A Möbius többméretes ovrállnál először picit hezitáltam, de aztán abszolút meggyőzött, mert mind a keze-lába hoszza állítható, illetve a derekánál is van szűkítő. Meseszép őzikés mintája pedig annyira illik a kislányunkra, hogy a dizájn instant szerelem volt. 2 éve használjuk, kb. még 2 évig lesz jó. Nem fakult a színe, az anyaga sem rongálódott, pedig higgyétek el, sokszor kellett mosni. 🙂

Möbius Fashion - többméretes overáll
4. MaciD - játék

saját vásárlás

Ez a férjemnek volt szerelem első látásra és meg tudom érteni miért. A maci különlegessége, hogy 35 másodpercnyi üzenetet tudsz rámondani, és a bal kezét megnyomva lejátszani. Így ha esetleg el is kell menned 1-2 napra a gyermeked mellől, mégis tudsz neki hagyni valamit magadból, az okostelefonok videohívásán túl. De aprópó nélkül is nagyon kedves ajándék lehet, ha csak periodikusan lecserélitek az üzentet rajta. Mindig meglepetés lesz mit üzentek vele a kis nokedliknak.

MaciD plüssmackó

Lezárásként

Ahogy említettem a cikk elején, a Karácsony ne a tárgyi ajándékokról szóljon, de ha úgy döntesz, hogy ajándékozol, akkor valami olyasmit szerezz be, ami személyre szól és különleges. Őszintén remélem, hogy ha csak egy icike-picikét is, de hozzá tudtam járulni az idei év karácsonyi ajándékaihoz – ha mást nem inspiráció szinten, ebben a Legjobb karácsonyi ajándék ötletek utazó családoknak című cikkben.

Ezekről a termékekről (legalábbis a nagy részéről), dedikáltam is készítettem videókat, posztokat Instagram-ra. Ha még szeretnél ott iskörülnézni, otthagyom a IG Kalauznak a linkjét, ahol koncentráltam egy helyen vannak összegyűjtve ezek a posztok. 🙂

IG kalauz a termékekről

A már megszokott módon, itthagyom 2 korábbi cikkemet is, ha a karácsonyi elnyerte a tetszésed, lehet ezeket is szeretni fogod:

Mit pakoljunk kisgyerekes utazáshoz?

Fenntartható utazási tippek családoknak!

Szép napot,

ST